
October 27, 1988 

Honorable Bob Bullock 
Comptroller of Public Accounts 
L.B.J. State Office Building 
Austin, Texas 78774 

near Mr. Bullock: 

you ask the following question: 

LO-88-124 

May the Comptroller, by rule, place a ceiling 
or limit on the number of licensees in a 
county that may conduct bingo on premises 
leased by a licensed commercial lessor that 
is not a licensee permitted to conduct 
(for-profit commercial lessor)[.] 

bingo 

The conduct of bingo is governed by the Bingo Enabling 
Act, Article 179d, V.T.C.S. The act contains several 
provisions regulating the number 
conduct bingo at 

of organizations that may 

location. 
a particular time or at a particular 

Section 18 of article 179d provides that no more 
than two organizations may conduct a game of bingo in one 
place on one day. Section 11(i) provides that bingo games 
may not be conducted at more than one location on property 
owned or leased by a licensed authorized organization. 
Section 11(j) provides that no more than two affiliated 
organizations may be licensed to conduct bingo at the same 
location. We find nothing in the act that would give the 
comptroller implied authority to adopt by rule additional 
limitations on the number of licensees that conduct bingo at 
a particular location. See Attorney General Opinion JM-971 
(1988) (concluding that the Racing Commission has 
authority to limit the number of race tracks that rni! 
receive class 2 and class 3 licenses). 
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If you believe that such a rule would help prevent the 
commercialization of bingo , you should address your concern 
to the legislature. 

Very truly yours, 

Sarah-Woelk, Chief 
Letter Opinion Section 
Opinion Committee 

SW/be 
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